• Čemernianská 43, Vranov nad Topľou
  • info@andalusiakuechen.com

00421 - (0)948 /919 277

Trendy v kuchyni 2021: materiály, farby a riešenia miestností pre moderný dizajn kuchyne

Je rekonštrukcia kuchyne na prvom mieste vo vašom zozname na rok 2021? Aj keď už máte svoju vysnívanú kuchyňu vo svojich predstavách, oplatí sa pozrieť si trendy pre rok 2021.  O ktorých farbách do kuchyne uvažujete? Je vzhľad s vysokým leskom stále aktuálny? Aké kuchynské fronty sú populárne? V článku sme pre vás zhrnuli najnovšie trendy v dizajne kuchyne.

Napriek neľahkému roku 2020 má výrobca Nolte veľa čo ponúknuť. V tomto roku bude kuchyňa príjemná a funkčná zároveň. Prírodné materiály sú stále v centre pozornosti a sú doplnené tmavými tónmi. Vysoký lesk, ktorý už dlho prezentuje moderné kuchyne nahradzujú matné povrchy čiel, skriniek a spotrebičov.

Teraz by sme sa chceli bližšie pozrieť na trendy v oblasti kuchynského vybavenie. Výber na rok 2021 je naozaj široký.

Čierna, antracitová a sivá sú farby bez ktorých si už v roku 2021 nemožno predstaviť moderné kuchyne. Samozrejme drevené fronty sú tiež vždy v popredí.  Čierne pracovné dosky v kombinácii s bielymi čelnými plochami boli minulý rok veľmi populárne, budúci rok sa však biela vráti na zadné sedadlo.  Tmavé kuchynské fronty vyzerajú obzvlášť elegantne s pracovnou doskou vo svetlých drevených odtieňoch. Ak vám neprekáža dramatický vzhľad, môžete si kuchyňu zariadiť aj kompletne v tmavých tónoch.

Obzvlášť populárne sú zemité tóny, ktoré symbolizujú prirodzenosť. Takúto kuchyňu je vhodné doplniť pastelovými farbami. Či už ako farba na stenu, doplnky do kuchyne alebo drobný nábytok – tieto farby vám dodajú dobrú náladu a zároveň vytvoria teplé, útulné prostredie.

Späť k prírode – zamerajte sa na prírodné materiály

Prirodzenosť sa spája s nadčasovou eleganciou, pričom sa používajú drevené čelá v kombinácii s betónom alebo sklom. Kuchynský nábytok s betónovým vzhľadom vyzerá obzvlášť príťažlivo v kombinácii s drevom.  Drevo v kuchyni nie je novým trendom, ale tento rok bude v dizajne ešte viac tónov dreva.

Matné povrchy a bez úchytiek

Vzhľad vysokého lesku je preč. Rovnako ako v minulom roku sa čoraz viac používajú matné povrchy.

Vzhľad jednej čistej línie je stále trendom ktorý ostáva. V najnovších dizajnoch kuchýň sú lišty vynechané a nahradené zapustenými úchytkami.

Kuchynské trendy v roku 2021 okrem všetkých vyššie spomenutých noviniek sa viac ako inokedy venujú riešeniu malých kuchynských priestorov. Viac pozornosti sa venuje problému malých mestských bytov, kde je potrebné poskytnúť šikovné riešenie úložných priestorov.

ANDALUSIA KÜCHEN  team

zdroj deavita